Nyheder - Se mere på FaceBook


Summertime på YouTube

indsendt 16. sep. 2013 06.21 af Flemming Madsen


Matrinetraffic

indsendt 22. aug. 2012 12.48 af Flemming Madsen   [ opdateret 22. aug. 2012 12.48 ]

... Skulle nu virke igen efter at skipper har installeret mAIS på mobilen ..

Fuengirola

indsendt 10. aug. 2012 13.16 af Flemming Madsen   [ opdateret 10. aug. 2012 14.04 ]

Vel ankommet til den spanske solkyst ..

Det lugter nu af at der ikke kommer så mange opdateringer på denne side. For dag til dag status, se Facebook siden. (Det er ikke nødvendigt at have en facebook konto).

Der er åbenbart også sket noget med Marinetraffic, vi er nu ikke opdateret i 9 dage. Vi prøver at få opdateret på FTLF's side med bådpositioner istedet. Vores AIS fungerer tilsyneladende udmærket, naboen på ankerpladsen kan ihvertfald se os.

Cameret sur mer

indsendt 12. jul. 2012 05.13 af Lis Damgaard

12/7vi ligger for anker i regnvejr og 10 s/m lige uden for havne i Cameret som er en meget flot naturhavn. Vi ankom natten til d. 11/7 efter at have tilbage lagt 180sømil fra Cherbourg hvilket tog næsten 40 timer mod forventet 36 timer. Modstrøm er en faktor som spiller en stor rolle i disse farvande og specielt når man ender med at få den i mod sig. Det var første gang at vi har været uheldige at få vind og strøm i modsatte retninger, hvilket er noget rigtig lort. Heldigvis var vindstyrken kun 7-8 s/m men jeg skal love for at vi blev vugget og vippet. 
Vi planlagde at sejle uden om de engelske kanaløer (der er ikke meget vand når man som vi stikker 2,25m) - vi må se dem en anden gang. Ruten var lagt et godt stykke uden om Alderney og med vinkel ned mod Ile D´ouessant, hvor vi skulle inden om via Chanal du Four.  Vejrudsigten sagde modvind mellem 5-8 s/m hvilket passede hele vejen indtil vi kom til Chanal du Four, hvor vi endelig kunne få lidt slacks på skøderne. Undervejs på turen har vi måtte have motoren til hjælp pga. den megen modstrøm. Det er ikke særlig "fedt" at noterer i lookbogen, at vi sejler baglæns, eller at vi reelt kun har sejlet en sømil på en time. Vi når Chanal du Four omkring kl. 22 og efter en times sejlas bliver vi enige om at stryge sejlene mens vi stadig kan se noget. Bedst som vi er igang med at stryge sejl bliver vi kontaktet af den franske coastguard, som lige vil hører, hvad vi er for nogen og hvor vi skal hen. Tilbage til sejlene som selvfølgelig driller, men ned kom de endelig og det samme gjorde mørket. Det var lidt mere end spændende at sejle ind mod havne i Camaret. Masser af modlys fra byen og en del ankerlæggere uden lanterner og ikke at forglemme en masse fiskegarn. Bedst som vi var klar til at kaste ankeret - virkede ankerspillet ikke, hvilket dog viste sig kun at være et stik som der var blevet slukket for. Klokken 01 var vi klar til at tørne ind - godt trætte.  Det var noget spændende at kikke ud næste morgen for at få et overblik over hvor vi egentlig havde fået os lagt. Det var nu ikke helt så galt. Gummibåden blev søsat og vi kom ind og fik provianteret og købt noget internet.
Vi begynder nu efterhånden at kunne mærke, at vi er kommet lidt syd på, men selv her i Camaret er sommeren endnu ikke kommet. 20grader og let overskyet. Det ser dog ud til at sommeren er på vej i næste uge, og Ugribérne viser fornuftigt vejr til en tur over Bicayen med afgang søndag eller mandag.
I Brest som kun ligger 10sømil her fra er der i den næste uge træf for store sejlskibe, så vi planlægger en tur der til - om det så bliver med færge eller bus vides endnu ikke. 
Her i Camaret ligger en anden dansker Leif, som er på vej hjem fra middelhavet, så vi får masser af godt tips fra ham. Leif har sejlet rundt i middelhavet i 4 år og har været rigtig meget rundt i det tyrkiske farvand. Det er jo altid rart at få ideer om, hvor det er billigt og godt at ligge.
Indtil nu har havnepriserne været pænt over, det vi havde håbet, op til 58Euro/døgn.

Ikke-navngivet indlæg

indsendt 2. jul. 2012 13.37 af Lis Damgaard

1/7 Ijmuiden Holland. Efter at have været hjemme i Danmark og fejre at Mads og Mathias blev studenter, er vi nu tilbage i Holland. Vi har fået repareret Kickeren og den virker. Det var dog ikke uden sved på panden, at vi fik fjederen skruet i holderen. Da vi så skulle sætte den på bommen trillede bolten, som skulle holde kickeren, ud over kanten og plums væk var den. Vi var heldige at den lokale marina services i Voldendam havde en som passede. Der blev gjort klart skib og vi lagde ud ned mod Amsterdam - for en gang skyld med vinden i næsen, men dog kun 7s/m. Fin tur gennem Amsterdam - dog skal man ikke altid tro at man kan sejle ind i en sluse fordi der er grønt,  de kan også lave fejl. Så er der kun at finde bakgearet og få skuden bakket tilbage. Endelig blev det "rigtig" grønt og vi kom igennem. Kl 18.30 ankom vi til Ijmuiden, som er en kæmpe havn og med rigtig god plads. Langskibs ved flydebroer. Velfortjent aftensmad og så en spadseretur rundt i havne.(det er som om at bådene bliver større og større jo længer vi kommer frem) 
Vejrudsigten for de næste dage ser fornuftig ud mellem 5 og 7 s/m - desværre lover de også regn. Planen er at sejle til Oostende i morgen og derfra videre til Dieppe onsdag og torsdag Cherbourg. Herfra skal vi have planlagt turen mod Biscayen. Efter at have studeret de engelske kanaløer er vi kommet frem til at vi ikke sejler der til, men istedet ligger ind i toppen af nord Frankrig og venter på en god vejrudsigt

Holland - Oudeschild

indsendt 13. jun. 2012 09.14 af Lis Damgaard   [ opdateret 13. jun. 2012 09.21 ]

12/6 12 Oudeschild Texel Holland en dejlig lille ø ud til Nordsøen Det gik meget nemt med at komme gennem slusen og vi havde god tid til at nå Coxhafen og fandt en plads i "den amerikanske havn" Her skulle vi så vente til næste højvande kl. 20 så vi kunne få strømmen med os. Efter 25timers sejlas fra Coxhafen kom vi så i går til Den Helder trætte men ved god mod.  Det hjælper med en god med strøm. En fin sejlas med vinden agten for tværs 7-8 s/m. En kold luft max 10grader og lidt sporadisk sol. God ude af løbet blev motoren slukket og vi var sejlende. Det tager lidt tid at vende sig til bølgerne og det at surfe ned af dem 7-9 kn, så vi valgte at fortsætte med 2.reb Natten var meget kold og det tog flere timer inden solen varmede os op igen. Strækningen langs de Frisiske øer er meget trafikeret, og der er mange fiskekuttere som ikke har AIS og de fylder meget. På et tidspunkt kunne vi se en masse lys i horisonten men ikke bedømme, hvad det var (som perler på en snor) -det viste sig at være en lang række meget store skibe som lå for anker. Flemming mente, at det måtte være boreplatforme og at det vi kunne se der lyst op var flammer, men det var kun kedelige skibe som vi måtte uden om. 
Vi havde spist aftensmad inden vi tog fra Coxhafen kl. 19.15 så madlavningen det først døgn var nem, selvom det er noget andet at smøre rugbrød og boller når man surfer ned af bølgerne i Nordsøen. Efter at have spist aftensmad i Den Helder (kylling og pasta) skulle vi lige slå mave et øjeblik, men faldt i søvn. Da temperaturen hurtig falder når solen er væk, vågnede vi op da vi frøs og gik i seng. Friske og veloplagte - et varmt bad og noget morgenmad, og vi var klar til at sejle de 5mil til Texel. Her finder man hurtig ud af at strømmen har en betydning - der er selv inden for øerne 2-3kn strøm. 
Nu er der så frisk bagt brød og boller, og vi vil forkæle os selv med et restaurant besøg og så skal vi vel også se fodbold. Vi har måtte høre for at vi vandt over Holland - det er lige før at havne pengene stiger!! 

Kiel

indsendt 9. jun. 2012 11.23 af Lis Damgaard

8/6 12 Vi nåede Kiel i går sidst på eftermiddagen og fandt en havneplads, dem er der ikke mange af til gæstesejlere. Vi ligger i Reventlau som er en meget lille havn tæt på centrum. Vejret var noget skiftende fra regndis over solskin og til tordenbyger, dem er der en del vind i, fandt vi ud af og endte med at rebe ned til andet reb. Dagen i dag er gået med at finde en måde at få internet på, hvilket var lidt mere besværlig, end vi havde troet. Det er nu lykkes, men ikke helt så meget som kunne ønskes. I morgen lørdag er planen at gå gennem slusen ind til Kielerkanalen. Vi forventer så at kunne gå ud gennem slusen ved Brunsbüttel mandag morgen og ud mod Coxhafen. 
OG vi vandt over Holland i fodbold 1-0 dejlig - håber at Holland har glemt nederlaget inden vi når Amsterdam. 
Nu er tiden inde til at få styr på tidevands tabellerne så vi både har vand og med strøm. Vejrudsigten er ikke noget at skrive hjem om, det bliver vist med regntøj på.

Afsted igen

indsendt 7. jun. 2012 12.11 af Lis Damgaard

7/6 12 Tiden er nu kommet, hvor vi sejler til Middelhavet. Vi har nu nået Sønderborg og er på vej til Kiel. Meget har vi nået på det sidste år og båden er endnu en gang pudset og poleret. Der er kommet en ny gearkasse i og vi har haft meget fornøjelse af vores nye bådvarmer hele vinteren. Sejlene er gået efter og har fået nye UV-kanter. Nu mangler vi bare lige at få skiftet gasfjederen i kickeren, men den får vi først om et par uger. Der er blevet henkogt og indkøbt, så vi ikke kommer til at sulte. 
Vi har haft fint sejlvejr til Sønderborg men ikke så meget sol. Det har været stille og måske lidt for stille, for vi fandt pludselig ud af at vores VHF ikke kunne modtage eller sende signaler. Dette er nu, efter aftensmaden, lavet og vi har været i kontakt med Lyngby radio for at teste.

Onsdag d. 20/7 - 2011

indsendt 1. aug. 2011 01.20 af Flemming Madsen

Tilbage i Århus ...

Den mentale parathed var måske ikke helt hvor vi troede. Det bliver lige til et år mere med forberedelser, og hvor vi så måske også når at glæde os til afrejsen. Nu står den på ro på, og stille og rolig sejlads i danske farvande sommeren ud. Ik' så ring' endda.

Tirsdag d. 12/7 2011

indsendt 13. jul. 2011 01.43 af Lis Damgaard   [ opdateret 7. jun. 2012 12.17 ]

Vi ligger ud fra Odden havn kl. 5. og går mod Kronborg. Der er en del gammel sø som ruller ind agten for tværs, så vi ruller meget. Vinden kommer ind agtenfra. Det er nu vi får testet om vi lider af søsyge – men vi holder alt indenbords. Vi sætter den store Genua og over bølgerne det går. Over middag runder vi Nordsjælland og vi får bølgerne mere ret ind agten fra, hvilket giver en mere rolig sejlads. Vi runder fint Kronborg og går ned gennem Øresund mod Kastrup havn. Kl. 18.30 er vi fremme. 72 sømil på ca 13 timer. En god dag med masser af sol og vind. Vi vælger at spise en lidt kedelig burger på havnens grill. Flemming henter en liter mælk, så vi kan nyde den frugtgrød som Mor Ulla har lavet til os. Efter at have tjekket farvandsudsigten skifter vi til fok´en. I morgen skal vi hente Mette i lufthavnen.

1-10 of 19