Holland - Oudeschild

indsendt 13. jun. 2012 09.14 af Lis Damgaard   [ opdateret 13. jun. 2012 09.21 ]
12/6 12 Oudeschild Texel Holland en dejlig lille ø ud til Nordsøen Det gik meget nemt med at komme gennem slusen og vi havde god tid til at nå Coxhafen og fandt en plads i "den amerikanske havn" Her skulle vi så vente til næste højvande kl. 20 så vi kunne få strømmen med os. Efter 25timers sejlas fra Coxhafen kom vi så i går til Den Helder trætte men ved god mod.  Det hjælper med en god med strøm. En fin sejlas med vinden agten for tværs 7-8 s/m. En kold luft max 10grader og lidt sporadisk sol. God ude af løbet blev motoren slukket og vi var sejlende. Det tager lidt tid at vende sig til bølgerne og det at surfe ned af dem 7-9 kn, så vi valgte at fortsætte med 2.reb Natten var meget kold og det tog flere timer inden solen varmede os op igen. Strækningen langs de Frisiske øer er meget trafikeret, og der er mange fiskekuttere som ikke har AIS og de fylder meget. På et tidspunkt kunne vi se en masse lys i horisonten men ikke bedømme, hvad det var (som perler på en snor) -det viste sig at være en lang række meget store skibe som lå for anker. Flemming mente, at det måtte være boreplatforme og at det vi kunne se der lyst op var flammer, men det var kun kedelige skibe som vi måtte uden om. 
Vi havde spist aftensmad inden vi tog fra Coxhafen kl. 19.15 så madlavningen det først døgn var nem, selvom det er noget andet at smøre rugbrød og boller når man surfer ned af bølgerne i Nordsøen. Efter at have spist aftensmad i Den Helder (kylling og pasta) skulle vi lige slå mave et øjeblik, men faldt i søvn. Da temperaturen hurtig falder når solen er væk, vågnede vi op da vi frøs og gik i seng. Friske og veloplagte - et varmt bad og noget morgenmad, og vi var klar til at sejle de 5mil til Texel. Her finder man hurtig ud af at strømmen har en betydning - der er selv inden for øerne 2-3kn strøm. 
Nu er der så frisk bagt brød og boller, og vi vil forkæle os selv med et restaurant besøg og så skal vi vel også se fodbold. Vi har måtte høre for at vi vandt over Holland - det er lige før at havne pengene stiger!! 
Comments